Överlägg

Viktigt med trappstädning i bostadsrättsförening

Trappstädning i en bostadsrättsförening är viktigt. I en bostadsrättsförening förväntar sig bostadsrättsinnehavarna att de gemensamma utrymmena är hela, rena och fräscha. Sjävklart har de boende ansvar att inte stöka eller smutsa ner mer än vad som är rimligt. Men en trappuppgång där folk går med skor oavsett väder behöver regelbunden städning för att hållas ren och fräsch.

Upphandla trappstädning i en bostadsrättsförening

När en bostadsförening ska köpa in trappstädning är det förstås viktigt att upphandlingen går rätt till. Men det är viktigt att ni specificerar vad som behöver ingå i trappstädning i er bostadsrättsförening och vilka krav som finns. Kraven och behoven kan skilja sig mellan olika bostadsrättsföreningar. Det kan exempelvis variera beroende på hur stora trappuppgångar det är och liknande.

Att snåla in på trappstädningen i en bostadsrättsförening är sällan en bra idé. Genom att anlita Effektiv trappstädning bostadsrättsförening kommer ni få nöjdare bostadsrättsinnehavare och bli en mer attraktiv bostadsrättsförening. Något som i sin tur oftast ökar värdet på lägenheterna i området.

Städningen behöver variera med årstiden

Tänk på att städningen ofta behöver variera med årstiden. Kanske behövs det städning oftast under höst och vinter, när grus, slask och lera lätt dras in än vad som behövs under sommaren. Ett bra städbolag har självklart koll på det här, men det är ändå viktiga faktorer som behöver tas upp vid en upphandling.

Det som är viktigt att tänka på är att det inte enbart rör sig om synligt smuts. Nu när vi har levt i en pandemi i två år är nog de flesta medvetna om att gemensamma ytor behöver regelbunden städning, oavsett om det ser smutsigt ut eller inte. Exempelvis handräcken i trapporna behöver desinficeras och rengöras oftare än vad man kanske tror.

Genom att ta hand om trappuppgången och hålla den ren och fräsch minskar också slitaget. Vilket gör att ni troligen kommer kunna spara in på renoveringar som annars tillkommer på grund av slitage.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *