Överlägg

Varför inte ge ut en bok om ett intresse

Om du till exempel håller på med släktforskning och har god kunskap inom ämnet, kan du ge ut en bok för att hjälpa andra med samma intresse att komma igång med sin forskning. Det gäller givetvis inte bara släktforskning, utan alla sorters intressen, exempelvis: myntsamling, husrenovering, trädgårdsodling och mycket mer. Du kanske inte tror att en bok om just ditt intresse kan vara av intresse för andra, men då har du fel. Även om du inte är utbildad inom området är det professionell ge ut bok där du berättar för läsaren, hur du som har ett stort intresse gått tillväga och på egen hand lärt dig allt du kan. Det är något som förstärker förtroende för andra som inte vågar eller tror på sig själva. När du som lekman ger ut en bok, kommer säker många andra våga göra samma sak, skriva om sina intressen.

Roligt att ge ut en bok

Du har nu bestämt dig för att skriva en bok om ditt stora intresse, släktforskning och det går ett rus igenom kroppen. Efter flera år av forskning kan du det mesta om hur det går till. Du kanske till och med har haft kurser i ämnet. Släktforskning har under de senaste åren blivit mycket populärt och att gå en kurs ger en stor gemenskap. Alla deltagarna lär av varandra och efter att de DNA-test som görs nu för tiden, får du veta också varifrån du härstammar, något som är otroligt spännande.

Skriv på enkelt sätt

Fördelen med att du inte är forskare eller liknande, gör att boken du skriver blir lättläst, den lär inte innehålla svåra faktaord som kan vara svåra att förstå. Tänk på det, och försök inte heller medvetet krångla till orden, bara för att texten ska låta proffsig. Skriv gärna korta meningar och använd punktlistor som gör det lättare att förstå de olika momenten som ska göras i rätt ordning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *