Överlägg

Laddstolpe bostadsrättsförening höjer värdet

När en elektriker installerar laddstolpe i bostadsrättsförening så höjs en värdet på bostaden rejält. Det har att göra med att flertalet individer mellan 25 och 35 har börjat röra sig mot att köra elbilar. Det är inte enbart för miljöns skull utan det sparar in på plånboken rejält. Att inte behöva betala hutlösa kostnader varje gång bilen ska tankas är en fördel. En nackdel är dock att det inte är säkert att varje bostadsrättsförening har en laddstolpe i garaget. De garage som väl har det är det där även inte säkert att det passar den bilmodell som individen i fråga har. I min värld väger fördelarna betydligt mycket tyngre än nackdelarna som kommer med laddstationerna.

Laddstolpe eller laddbox i bostadsrättsförening?

När man väl har tagit ett beslut huruvida det ska investeras i en laddstation i garaget kommer en ny frågeställning fram. Då ska ett beslut tas om huruvida det ska installeras en laddbox eller en laddstolpe i er bostadsrättsförening. En laddbox är allt som oftast billigare och mindre, men den laddar enbart en bil i taget samt är mer limiterad till specifika bilmodeller. Till skillnad från laddboxar så är en laddstolpe ett bra val för en bostadsrättsförening med många olika bilmodeller. De brukar normalt sett vara större, ladda snabbare med möjligheterna att ladda universellt samt flera bilar i taget. Det kan med andra ord vara fördelaktigt att investera i en laddstolpe om ni är en större bostadsrättsförening och vice versa.

Investeringskostnaden för en laddningsstation

Att investera i en sådan laddningsstation är inte kostnadsfritt utan det tillkommer en kostnad. Den kostnaden brukar vara betald inom ett par månader, beroende på hur mycket ni åker. Denna typ av investering är dock i mina ögon alltid värd att satsa på i och med att avkastningen är så otroligt stor. En stor avkastning som både du och miljön får ta del av uppskattas av privatpersoner.

Om intresset finns att låta företaget installera laddningsstationer bör kontakt tas omgående!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *