Överlägg

Avtal med ditt byggföretag i Göteborg

Det går inte att understryka nog hur viktigt det är att skriva avtal med sitt byggföretag, oavsett du anlitar ett företag i Göteborg eller någon annanstans. Alla som någon gång blivit blåsta av hantverkare har snabbt lärt sig den läxan. Det handlar inte bara om att skriva ett avtal, det handlar lika mycket om att förstå innebörden av avtalet. Ett avtal kan vara fullkomligt meningslöst om det inte faktiskt innehåller alla bestämmelser kring arbetet som ska utföras.

Skriftligt avtal med ditt byggföretag

Gå inte på att bara uppföra ett muntligt avtal. Alla seriösa byggföretag i Göteborg arbetar med skriftliga avtal. När avtalet upprättas bör det vara så utförligt som möjligt. Avtalet ska innehålla en tydlig tidsplan som beskriver när ditt Främsta byggföretag göteborg ska påbörja arbetet och när det ska vara färdigställt. Avtalet ska även inkludera hur arbetet ska faktureras, antingen på löpande räkning eller ett fast pris. Om ditt byggföretag i Göteborg vill fakturera dig för ett fast pris bör avtalet även inkludera hur tilläggsbeställningar ska hanteras. Om arbetet ska faktureras på löpande räkning ska finns det en större risk för att kostnaderna springer iväg. För att du som byggherre ska ha kontroll över kostnaderna bör avtalet inkludera ett maxtak. Maxtaket är en maxsumma för hur mycket projektet maximalt får kosta. Även om kostnaderna överstiger denna summa får inte byggföretaget ta betalt för detta, då är det maxsumman som gäller.

Kompletterat avtal med byggföretag Göteborg

Om du gör några tilläggsbeställningar, ändringar eller kompletteringar under projektets gång är det viktigt att du kompletterar avtalet. Det kan vara lätt att glömma men är oerhört viktigt för att du som byggherre ska veta exakt vad som gäller. Annars kan ditt byggföretag i Göteborg lägga till hur mycket de vill på fakturan och du får en otrevlig överraskning när fakturorna börjar rulla in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *